Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 oktober, 2016 - 06:11Uppdaterad: onsdag, 12 oktober, 2016 - 08:14
  • Socialnämnden i Mariehamn godkänner inte omsorgsförbundets budgetförslag som innebär en kostnadsökning på tre procent för staden. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Stan går inte med på kostnadsökning

Socialnämnden i Mariehamn går inte med på att betala tre procent mer till Ålands omsorgsförbund, vilket förbundet föreslår i sitt budgetförslag.

Socialnämnden beslöt detta på sitt möte i går.

- Vi kom fram till att en ökning med 1,2 procent är rimligt, säger socialnämndens ordförande Ulf-Peter Westmark, liberalerna.

Enligt Westmark finns det olika anledningar som gör att man inte går med på en så pass stor kostnadsökning som tre procent, bland annat att omsorgsförbundets bemanning ökas med sex personer.

Mariehamn var den första kommunen som kom med utlåtandet till omsorgsförbundets budgetförslag, de övriga ska inkomma med sina utlåtanden inom oktober månad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »