Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 januari, 2024 - 13:27Uppdaterad: fredag, 12 januari, 2024 - 17:40

Staden stämmer KST i ärende om fakturor

Mariehamns stad stämmer Kommunernas Socialtjänst, KST, med anledning av att man inte kommer överens i ett ärende med fakturor på 400 000 euro.

Stadsstyrelsen beslöt på torsdagens möte att ta saken till domstol, enligt stadsdirektör Arne Selander. Det hela bottnar i en patient som vårdades på ÅHS mellan december 2021 och november 2022 och det är fakturorna från det man inte kommer överens om. Staden har betalat de aktuella fakturorna, men anser att det är på KST:s bord, då det rör handikappservice. Både staden, KST och ÅHS har försökt förhandla för att komma överens om saken, men man har inte nått en lösning.  

– Det är lite tråkigt att man från KST inte inser att det är en kostnad man ska stå för, det finns juridiska utredningar som visar att så är fallet, säger Arne Selander.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »