Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 maj, 2024 - 05:57
  • Erika Molinder. Foto: Tomas Tornefjell

Viktigt att se över båten inför säsongsstarten

Vikten av att i alla lägen ha med sig sitt sunda förnuft när man rör sig till sjöss. Det är något som Ålands sjöräddningssällskap lyfter fram inför båtsäsongen.

Erika Molinder, som är administratör och kommunikatör, betonar vikten av att noga kolla igenom att båten och utrustningen är i skick och att man vet hur allt fungerar. 

 – Man måste ha passande flytvästar till alla ombord, även för eventuella husdjur. Det krävs också ett ankare med en tillräckligt lång lina, ett öskar med hink eller en handpump, en paddel eller åror och en brandsläckare, säger hon. 

Molinder rekommenderar också att man kollar vädret noga innan avfärd och tar med sig varma kläder så att man är förberedd på väderomslag och klarar av att vänta på hjälp några timmar om olyckan skulle vara framme. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »