Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 maj, 2024 - 16:06Uppdaterad: måndag, 13 maj, 2024 - 16:11

Riskkapitalbolaget EQT vill köpa vindkraftsbolaget OX2

Det Wallenbergägda riskkapitalbolaget EQT Infrastructure VI har lagt ett bud på vindkraftsbolaget OX2.

Genom sitt dotterbolag BidCo AB erbjuder man aktieägarna i OX2 att överlåta samtliga aktier till ett pris av 60 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande från EQT.

Erbjudandet motsvarar en premie på 43,4 procent jämfört med stängningskursen om 41,8 kronor för OX2-aktien på Nasdaq i Stockholm den 10 maj 2024, som var den sista handelsdagen innan EQTs erbjudande blev offentligt.

I pressmeddelandet säger Christoph Balzer, som är partner på EQT partners, att man är imponerade över OX2: s utveckling till ett av Europas främsta utvecklare av förnybar energi. OX2:s oberoende budkommitté skriver i sitt pressmeddelande att man enhälligt rekommenderar aktieägarna att acceptera det offentliga uppköpserbjudandet. Där framgår även att största ägaren i OX2, Peas Industries, som sitter på 45,6 procent av aktierna, åtagit sig att acceptera budet. Senast den 14 oktober ska de övriga aktieägarna bestämma sig om de vill acceptera budet eller inte, det uppger Dagens Industri. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »