Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 april, 2024 - 07:04Uppdaterad: tisdag, 9 april, 2024 - 07:08
  • Staden planerar flera åtgärder på Lilla holmen i vår. Arkivfoto.

Gummiasfaltsmatta ersätter paviljonen på Lilla holmen

Snart rivs paviljongen på Lilla holmen i Mariehamn för att ge plats åt en stor påfågelsmönstrad gummiasfaltsmatta med vindskydd och bänkar.

Det skriver staden på sin hemsida.

Andra åtgärder som stadsmiljösektorn jobbar med gällande Lilla holmen i vår är bland annat att bygga ett trädäck för att möjliggöra uteservering, gjuta en strandpromenad mellan strandlinjen och parken och att anlägga en tillgänglighetsramp som går ner i vattnet för att möjliggöra bad med rullstol. Man planerar också ett omklädningsrum där man kommer in med rullstol och man hoppas få en bokningsbar badrullstol på plats i samarbete med Funktionsrätt Åland.

Staden ska också sätta ut nya bänkar och en ny hinderbana för lite äldre barn ska komplettera de nuvarande balansbommarna. Man vill också öppna ett aktivitetsskåp från vilket man ska kunna hyra lekutrustning som till exempel kubb och volleyboll.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »