Nyheter

Statsministern besökte Åland

Statsminister Antti Rinne besökte Åland under dagen. På agendan stod företagsbesök, ett möte med landskapsregeringen och självstyrelsen företrädare och en stunds kampanjande med Ålands socialdemokrater.

Planer på att bygga ut Posten-hus

Ägaren av fastigheten som står i hörnet av Torggatan och Nygatan, som bland annat inrymmer Åland Post, en inredningsbutik och flera kontorsutrymmen, vill bygga ut.

Det sker om besvär inlämnas mot lagtingsvalet

Efter att centralvalnämnden för lagtinsvalet beslutade att man ställer in den planerade internetröstningen har frågor om vad som gäller om eventuella besvär mot valet väckts. Ett besvär mot valresultatet i ett lagtingsval får enligt vallagen "anföras av var och en vars rätt eller fördel kränks av beslutet".

Första stugbyn Green Key-märkt

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Rundbergs Stugor i Kungsö, Jomala har som första åländska stugby blivit Green Key-märkt.

Ålands dricksvatten förskonat från bekämpningsmedel – "men försiktighet behövs"

Miljöskyddsinspektör Magnus Eriksson och Ålands vattens vd Christian Nordas:
I Danmark och på vissa platser i Sverige har man haft bekymmer med bekämpningsmedel i dricksvattnet. Men här på Åland har vi hittills varit förskonade.

Risk för skattesmäll för åländska löntagare

I slutet av året kan du få en skattesmäll. Förra året ändrades skattekorten från en månatlig basis till en årsgräns som gör att du kan behöva betala årets underskott i december.

Sjöräddningen ryckte ut till Hummelvik

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Rescue Stormskär anropades igår för att assistera en drivande båt utanför Hummelvik enligt ett pressmeddelande från Ålands sjöräddningssällskap...

Rädsla och hot präglar arbetsklimatet på Viking Line

En del av Stefan Brunows reportage:
Rädsla och hot präglar arbetsklimatet på Viking Line. Det är titeln på YLEs granskning av rederiet som idag publiceras både som en artikel och ett längre program.

Övervakning av jakt och trafik under helgen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Under helgen har polisen bland annat fokuserat på att övervaka jakt och trafik.

FPA ändrar öppettider i Mariehamn

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Folkpensionsanstalten, FPA, ändrar sina öppettider på Nygatan 7a i Mariehamn från och med den 14 oktober skriver de i ett pressmeddelande.

Övergödning kan leda till dyrare vatten

Miljöskyddsinspektör Magnus Eriksson och Ålands vattens vd Christian Nordas:
Fjolårets torka belyste behovet av en ny råvattentäkt för att trygga dricksvattenförsörjningen för Ålands vattens konsumenter. Men det är inte bara kvantiteten utan också kvaliteten på råvatten som kan bli ett bekymmer i framtiden.

“Eckerös näringsliv riskeras av kommunreformen”

Fullmäktigeordförande Anders Svebilius (Ob) och egenföretagaren Yvonne Sjöström:
Eckerös blomstrande näringsliv riskerar att äventyras av en kommunsammanslagning, enligt fullmäktiges ordförande Anders Svebilius (Ob).

Sidor