Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 oktober, 2017 - 07:19
  • Miina Fagerlund, socialdemokrat, tycker inte att lagtinget är tillräckligt tillgängligt för personer med funktionshinder. Arkivfoto: Nina Eriksén.

Lagtingsrenoveringen får kritik

Jag är oerhört besviken över lagtingsrenoveringen. Det skriver socialdemokraten Miina Fagerlund i en insändare i lokaltidningarna, och syftar på att lagtinget inte är tillräckligt tillgängligt för funktionshindrade.

Fagerlund berättar i insändaren att hon nyligen besökt lagtinget för att gå på ett möte, men att hon med sin rullstol inte hade någon möjlighet att ta sig till våning sex där mötet skulle hållas.

- Denna gång gick det att flytta mötet så att jag kunde delta men våning sex är omöjlig att nå med rullstol, skriver Fagerlund.

I insändaren påpekar hon också att det inte finns tillräckligt många dörröppningsknappar så att hon skulle kunna ta sig runt i huset på egenhand, och hon såg heller ingen kontrastmarkering eller ledstråk för personer med synnedsättning.

Lagtingsdirektören Susanne Eriksson bemöter Fagerlunds kritik i dagens Nya Åland. Hon säger att man tagit hjälp av en tillgänglighetsarkitekt när man renoverat lagtinget, men att man inte kunnat bygga till hundra procent enligt nya normer eftersom det handlar om ett gammalt hus.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »