Lagtinget

Lagförslag om elavbrottsersättning

Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom intervjuas av Fredrik Granlund:
I en lagmotion som tagits upp av Ålands lagting föreslås att elabonnenter ska erhålla så kallad standardersättning vid avbrott i eldistributionen.

Ingen självstyreleslagseform i sikte

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Tomas Tornefjell:
Lantrådet Katrin Sjögren är mycket besviken på finansministeriet i Helsingfors. Det framkom i går när hon upplyste lagtinget om landskapsregeringens arbete med sjävstyrelselagsreformen.

Eklund efterlyste stöd för skogsägare

Så här lät lagtingsdebatten mellan Brage Eklund (ÅF) och Camilla Gunell (S):
Har landskapsregeringen funderat på att betala ut stöd till de skogsägare som drabbats av förra veckans storm? Det ville Ålands framtids Brage Eklund ha svar på under lagtingets frågestund i går.

Landskapets budget för nästa år godkänd

Finans- och näringsutskottets ordförande Petri Carlsson (M) säger att det är ovanligt att budgetmotioner godkänns:
Landskapets budgetförslag för nästa år är nu godkänt och alla oppositionens budgetmotioner förkastades utom en när lagtingets andra omgång av budgetdebatten för nästa år avslutades i dag.

Het debatt om självstyrelsepolitiken

Katrin Sjögren (Lib) och Harry Jansson (C) debatterar:
I dagens budgetdebatt i lagtinget blev självstyrelsepolitiken en het debattfråga, där centerns Harry Jansson upprepade vikten av att bilda en parlamentarisk kommitté för att få de tröga självstyrelsepolitiska förhandlingarna i Helsingfors att löpa smidigare.

Varutransporterna orsakade debatt i lagtinget

Veronica Thörnroos (C) och Mika Nordberg (M) debatterar:
Diskuterar vi samma sak? Det undrade centerns Veronica Thörnroos under gårdagens lagtingsdiskussion om hur varutransporterna i skärgården ska skötas från den första januari 2019.

Budgetdebatt ändrar programtablån

Klockan 9:30 i dag inleder lagtinget debatten om nästa års budget.

Direktsänd budgetdebatt i morgon

I morgon, tisdag, inleder lagtinget debatten om nästa års budget. Ålands Radio sänder direkt från debatten med start klockan 9.30 till och med 11.55.

(C) motionerar om självstyrelselagskommitté

Tillsätt en parlamentarisk kommitté med uppdrag att utarbeta förslag på en ny självstyrelselag. Det föreslår centerns Harry Jansson med flera i en budgetmotion.

Sidor