Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 november, 2023 - 19:09Uppdaterad: måndag, 13 november, 2023 - 10:41

Måtar om regeringsbasen: “En röd-grön röra”

Ålands folk hade inte beställt en vänsterinriktad regering. Det är Obunden samlings partiordförande Marcus Måtars synpunkt på den regeringsbas, bestående av Liberalerna, Centern och Socialdemokraterna, som presenterades under torsdagen.

– Det är en röd-grön röra vi har framför oss. Jag är lite förvånad, det har blivit för vänsterinriktat, det var inte vad de som röstade beställde, säger Marcus Måtar. 

Obunden samling kommer att vara ett oppositionsparti som synar regeringen i sömmarna. 
– Absolut, det är vår roll. Det är heller inget fel i att Moderat Samling hamnar i opposition med oss. Vårat samarbete med dem kommer att kunna utvecklas, säger Marcus Måtar. 

Regeringsbasen ska nu komma överens om ett regeringsprogram, ett program som Måtar tror kommer att lova mycket. 
– Det kommer vara allt åt alla, hela tiden. Det kommer att bli ett dyrt regeringsprogram. Men visst, några av idéerna kommer vi säkert att kunna stöda. När den här regeringen tillträder så får vi se hur vi agerar i lagtinget den dagen men utgångspunkten är att vi inte står bakom den här regeringen, så klart inte, säger Måtar. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »