Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 november, 2023 - 19:04Uppdaterad: måndag, 13 november, 2023 - 10:42
  • Alfons Röblom, Hållbart initiativ.

Röblom: Vi bildar en egen grön opposition

Hållbart initiativ går in som oppositionsparti med en egen grön opposition, det säger talespersonen Alfons Röblom som sitter på partiets enda mandat. 

– Vi kommer att sätta laserfokus på det som är våra kärnfrågor. Det är upp till bevis för Socialdemokraterna, som för en hög svansföring när det gäller klimat- och miljöfrågor, att leverera, säger han. 

Hållbart initiativ kommer inte, per automatik, ställa sig mot regeringen i partiets roll som oppositionsparti. 
– Vi ser ingen anledning att jag som oppositionsledamot ska stå där och gala för sakens skull. Vi kommer att kritisera det som behöver kritiseras och stöda det som är bra, säger Alfons Röblom. 

Han ställer dock några frågor gällande regeringsbasen. 
– Kan Centern lämna delar av sitt bakåtsträveri och gå med på en mera reformistisk, modern agenda? Hur kommer skärgårdstrafiken att utvecklas under Camilla Gunell? Det finns stora frågor där de här partierna har uttryckt sig på olika sätt, delvis skärgårdstrafiken och kommunerna. Det ska bli intressant att se vad de kommer överens om, säger Röblom. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »