Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 augusti, 2018 - 05:45Uppdaterad: fredag, 24 augusti, 2018 - 10:04
  • Bildningsdirektör Kjell Nilsson. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Stadsskolornas satsning på studior startar

Nu har stadsskolornas satsning på så kallade studior startat.

–Idén är att vi ska ha en undervisningsform för elever som har svårigheter att klara skoldagen i en vanlig klass berättar bildningsdirektör Kjell Nilsson. Men, det handlar inte om någon specialklass menar han.

–Det finns psykosociala anledningar till att man kanske inte klarar alla ämnen i sin vanliga klass utan bara behöver vara i en liten mindre grupp säger han.

Tanken är att det i grupperna skall vara högst sex elever och en lärare, men det kommer variera, både själva grupperna och undervisningen kommer vara flexibel.

–Avsikten med grupperna är att de inte är permanenta, eleverna ska vara så mycket i sin vanliga klass som möjligt men ibland behöver man gå ifrån säger Nilsson.

Slutmålet är att man helt och hållet ska vara i sin vanliga klass. Tidigare har eleverna också fått hjälp, men nu har man satsat extra på att det i största möjliga mån ska vara utbildade speciallärare med spetskompetens som sköter grupperna. Projektet kommer löpa under ett år, sedan skall man utvärdera.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »