Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 november, 2017 - 13:02
  • Christian Beijar leder stadsfullmäktige som sammaträder i kväll. Arkivfoto: Totte Vesterlund

Samordning av energibolag avgörs i kväll

Stadsfullmäktige behandlar i kväll förslaget att slå ihop Mariehamns Elnät Ab och Mariehamns energi Ab till ett nytt bolag. En extern konsult har utrett möjligheterna efter att bolagens egna utredningar inte ansågs ge tillräckligt tydliga alternativ för att fungera som beslutsunderlag.

Av protokoll från de samarbetsförhandlingar som genomförts i bolagen framgår också att personalen inte anser att en sammanslagning är motiverad.

Mariehamns energi sysslar i dag huvudsakligen med att distribuera fjärrvärme medan Mariehamns Elnäts primära uppgifter är elförsäljning samt underhåll och utbyggnad av elnätet.

Bland andra frågor på dagordningen i kväll finns motioner om införande av en servicelinjetrafik i Mariehamn, sommarjobbssedlar för ungdomar och möjliggörande av lek för alla åldrar.

Stadsfullmäktiges sammanträde inleds klockan 19 och det sänds direkt på tv över Ålandskanalen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »