Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 april, 2024 - 10:33Uppdaterad: måndag, 29 april, 2024 - 12:10
  • Eva Joelsson i MUGs undervåning. Foto: Josefina Jansson.
  • MUGs övervåning. Foto: Josefina Jansson.

MUG kan tvingas lägga ner vid årsskiftet

Ungdomsgården MUG kan tvingas att lägga ner sin verksamhet vid årsskiftet på grund av dålig ekonomi. Man klarar inte av att betala hyran för lokalen som man vistas i och samtidigt ha vuxna på plats som leder verksamheten.

Eva Joelsson är en del av styrelsen för Vuxna på stan som driver verksamheten, hon säger att föreningen fick mycket mindre pengar från Paf-medlen i år. 

– Det kostar en hel del att hyra lokalen och vår hyresvärd har varit flexibel när vi haft tuffa tider, men det kostar att ha utrymmen, säger Eva Joelsson. 

Föreningen har råd att ha öppet med personal på plats i augusti och september och fortfarande kunna betala hyran för uppsägningstiden på tre månader (oktober, november, december). Föreningen har inga andra stöd än Paf-medel, men letar med ljus och lykta efter andra sätt att få in pengar. Eva Joelsson hoppas att de styrande i samhället känner att ungdomarna i de sena tonåren är en viktig grupp att ta hand om. Så att ungdomarna känner att de har någonstans att vara och att det finns trygga vuxna som ställer upp för dem. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »