Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 april, 2024 - 10:42Uppdaterad: måndag, 29 april, 2024 - 14:19

Räven Mickelina ska hålla gässen borta från staden

En uppstoppad räv ska hålla gässen borta från Mariehamn.

Under förra sommaren tvingades man avråda från bad på flera stränder efter att avföring från gäss förorenat vattnet. Som ett sista försök innan man tvingas ta till skyddsjakt ska staden nu placera ut och flytta runt en uppstoppad räv för att försöka skrämma fåglarna. Räven, som fått namnet Mickelina, är utrustad med GPS-sändare och liknande försök har gett frukt i flera svenska städer. 

– Vi ber allmänheten vara försiktig med räven, man får inte flytta den och om man gör det kommer det larmas för räven har nämligen en sensor som även inkluderar en GPS. Detta är ett humant försök att få bort fåglarna och jag hoppas verkligen att det faller väl ut, säger Ulf Simolin, miljösamordnare för Mariehamns stad. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »