Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 april, 2021 - 09:41Uppdaterad: onsdag, 21 april, 2021 - 17:33
  • Ömsens kontor innan ombyggnaden startade. Arkivbild.

Ömsen presenterar rekordresultat

Försäkringsbolaget Ömsen presenterar det bästa rörelseresultatet sedan 2016 med en vinst på 2,8 miljoner euro under 2020. Året innan var vinsten 1,5 miljoner euro.

Det är främst ökade premieintäkter och minskad skadekvot som gör att siffrorna förbättras från 2019. Premieintäkterna på 29 miljoner euro är de högsta hittills i Ömsens historia, en uppgång med elva procent jämfört med 2019. Skadekvoten har även den utvecklats positivt och sjönk med 23 procent, vilket är den lägsta hittills. Det egna kapitalet uppgår till 69 miljoner euro och det är det högsta i bolagets historia.

- Som vd är jag oerhört glad över att våra kunder uppskattar det vi gör för dem. Jag är också stolt över det rekordresultat alla medarbetare och kunder bidragit med under brinnande pandemi, säger Dan-Erik Woivalin i ett pressmeddelande.

I Åland idag kunde vi höra honom berätta om hur affärerna gått.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »