Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 maj, 2017 - 05:46
  • Cyklister och fotgängare ska få bättre möjligheter att ta sig fram i Mariehamns centrum. Det är målet med en ny trafiksystemlösning som tagits fram för staden. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
  • Stadsarkitekt Sirkka Wegelius och trafikkonsulterna Malin Gibrand och Eric Dahlén presenterade den nya trafiklösningen i går. Foto: Jessica Shanti Säll.
  • De framtida trafiklösningarna presenterades för stadspolitiker. Foto: Jessica Shanti Säll.

Nya trafiklösningar ska öka tillgängligheten i centrum

Minska på gatuparkeringarna och bygg om centrala bilvägar för att få ner hastigheten. Då kommer tillgängligheten öka för fotgängare och cyklister i Mariehamns centrum.

Det menar trafikkonsulter som under nästan ett år studerat framtida parkerings- och trafiklösningar för staden. Utredningen är ett underlag till Mariehamns kommande delgeneralplan för hur centrumområdet ska utvecklas.

- Vi har tagit fram ett förslag som bygger på att man inom centrum planerar för fotgängare, cyklister, dämpa ner hastigheten och satsa på god tillgänglighet. Men också att man på ett smidigt sätt ska kunna ta sig runt och förbi centrum med bil, säger Malin Gibrand, trafikkonsult vid Trivector Traffic.

- Den omstruktureringen som pågår nu med Ålandsvägen ligger helt i linje med de förslagen som vi vill spinna vidare på. Det vill säga ha kvar en framkomlighet för biltrafik i centrum, men där man bygger om så att trafiktempot blir lugnare och det blir säkrare för alla som behöver korsa gatan, säger Eric Dahlén, trafikkonsult.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »