Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 maj, 2024 - 15:17Uppdaterad: onsdag, 15 maj, 2024 - 15:17
  • Lilla holmens paviljong. Foto: Peter Grönholm.

Ordföranden om Wiklöfs krav på paviljongbygget: “Ser inga konstigheter i det”

Lilla holmens paviljong ska byggas enligt arkitekten Folke Wickströms ritningar och anläggas på befintlig plats eller en plats anvisad av stadsarkitekten Dominicus Björkstam. Det beslutades på stasmiljönämndens möte i måndags efter förslag från nämndens vice ordförande Mikael Granskog (MSÅ). 

Sedan tidigare står det klart att kommerserådet Anders Wiklöf går in med pengar för att förverkliga projektet, men med vissa villkor, enligt en intervju i dagens Ålandstidning. 
– Jag vill att paviljongen ska stå där Folke Wickström ritade den och att den ska se likadan ut som den gjorde. Vill staden inte ha den på samma plats som tidigare får de flytta den, men då får de betala det hela, säger Anders Wiklöf till tidningen. 
Stadsmiljönämndens ordförande Barbro Sundback (S) ser inga konstigheter i att privatpersoner som donerar pengar ställer villkor. 
– Jag ser inga problem i det. Både på tjänstemannasidan och även bland politiker verkar de vara rädda för att någonting ska hända som vi inte kan kontrollera men det har jag svårt att se, säger hon. 
Nästa steg är att tjänstemännen ska ta fram ett avtal mellan staden och Anders Wiklöf. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »