Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 november, 2018 - 15:33Uppdaterad: fredag, 30 november, 2018 - 15:37
  • Brändö andelshandel. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Transporterna till skärgården nu säkrade

Varutransporterna till skärgårdsbutikerna är nu säkrade. Enligt Kim Hohmann, föreståndare för Brändö andelshandel kommer butikerna att kliva in som huvudman från den första januari till den sista april.

Transportbolaget Miro kommer fortsättningsvis att köra transporterna men fakturerar butikerna som i sin tur ansöker om stödpengar från landskapsregeringen. Parterna möts igen i januari för att diskutera en ny upphandling från den första maj då landskapet, enligt Hohmann, åter går in som huvudman.

Men infrastrukturminister Mika Nordberg menar att inget är beslutat vad gäller avtalet efter sista april.

– Att vi åter går in som huvudman är ett önskemål från butikerna och det respekterar jag men inget gällande avtalen är ännu beslutat. Vi har varken stängt eller öppnat några dörrar. Klart är att vi möts i januari för att diskutera och att transporterna kommer fortsätta, säger Nordberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »