Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 augusti, 2022 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 4 augusti, 2022 - 13:34

Brändö planerar nya bostäder

Det behövs fler bostäder på Brändö, det menar Brändös kommunstyrelseordförande Tommy Öström.

Inflyttning är en stor utmaning för de flesta skärgårdskommuner. På Brändö har man hittills lyckats hålla sig på en jämn nivå, men trots det är det svårt att få barnfamiljer att vilja flytta till kommunen. Att det inte finns tillräckligt med bostäder hör ihop med att folk inte vill jobba på Brändö, enligt Tommy Öström.

-Det handlar om jobb och det är svårt för kommunen att påverka, konstaterar han.

Man har börjat planera nya bostäder, men ännu har de inte börjat byggas.

-Vi hoppas under hösten komma fram till en lösning för att starta bygget på tre till fyra lägenheter, säger Tommy Öström.

Brändö har under den senaste tiden utlyst flera tjänster i kommunen, bland annat kommuntekniker och fastighetsskötare, men dessa har varit svåra att tillsätta. Det har också att göra med att det inte finns tillräckligt med boenden, menar kommunstyrelseordförande Tommy Öström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »