Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 maj, 2018 - 07:48Uppdaterad: fredag, 18 maj, 2018 - 07:53
  • Bert Häggblom i Obunden Samling är en av dom som vill ha en extra stämma för Mariehamns Hamn Ab. Arkivfoto: Totte Vesterlund

Kräver extra stämma för hamnbolaget

-Kalla till en extra bolagsstämma för Mariehamns Hamn Ab. Det föreslår Obunden Samling och Ålands Framtids stadsfullmäktigegrupper.

Kritiken mot Mariehamns Hamn Ab avtar inte trots att bolagets styrelse presenterat en utomstående granskningsrapport och beviljats ansvarsfrihet vid en bolagsstämma nyligen. Obunden Samling och Ålands Framtids fullmäktigegrupper, som vid senaste fullmäktigemöte var kritiska till flera saker, tog i går del av rapporteringen.

-Vi har utgående från den information vi nu fått ta del av inget vidare förtroende för den sittande styrelsen i hamnbolaget och vi önskar att stadsstyrelsen kallar till extra bolagsstämma, skriver de två fullmäktigegrupperna i ett pressmeddelande nu på morgonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »