Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 februari, 2018 - 05:44Uppdaterad: tisdag, 13 februari, 2018 - 05:47
  • Det kan vara bra att spara slantar till pensionen. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Viktigt att spara till pensionen

Drygt fyra av tio svenskar sparar inte regelbundet till sin pension. Det visar en färsk undersökning från Nordea. Åländska bankmän uppmanar till sparande.

Undersökningen som är gjord bland personer mellan 18 och 65 år visar också att många oroar sig för hur de ska klara sin ekonomi när de går i pension. Jan-Erik Rask som är kontorsdirektör på Nordea i Mariehamn tycker att alla borde ha ett sparande, eftersom pensionen i många fall inte blir större än 60 procent av lönen. Han tycker också att företagare borde lägga undan mer pengar till pensionen.

- Många räknar med att få ihop de pengarna när de säljer sitt företag, men det är en osäker lösning, säger Jan-Erik Rask.

Johan Alm som är avdelningschef för premium banking på Ålandsbanken säger att allt fler av deras kunder har börjat inse vikten av ett regelbundet sparande.

- Vi har omkring 3500 kunder som sparar regelbundet i olika fonder, så det går år rätt håll, säger säger Johan Alm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »