Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 maj, 2024 - 14:15Uppdaterad: torsdag, 16 maj, 2024 - 17:08
  • Ia Colerus, Katja Söderbäck, Dennis Jansson, Pia Nyberg och Tom Borenius hoppas att Rockoff och Tall Ships Races ska ha glädje av varandra. Foto: Hasse Persson Bru.

Tall Ships Races och Rockoff samsas om torget i sommar – söker aktivt samarbete

Tall Ships Races och Rockoff-festivalen kommer att samarbeta i sommar. Evenemangen pågår samtidigt och avsikten med samarbetet är att göra torget i Mariehamn, inte bara till en folkfest, utan också en samlingspunkt för besättningarna.

Den 25 juli håller Tall Ships Races en parad genom staden och en prisutdelningsceremoni på torget, som senare övergår till en privat fest för besättningen.

Totalt väntas uppemot 1.500 besättningsmedlemmar från 17 olika länder till Åland under tre dagar.  
– Det blir en bra totalupplevelse för varenda människa som kommer att vara i närheten av de här evenemangen, säger festivalägaren Dennis Jansson, som också erbjuder besättningsmedlemmarna fri entré till Rockoff under tre dagar. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »