Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 november, 2016 - 13:50
  • Stadsarkitekten Sirkka Wegelius och hennes kollegor ska fundera på om radhus eller kedjehus kan byggas på Södra Lillängen. Arkivfoto.

Radhus ska planeras på Södra Lillängen

Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn återremitterade på sitt möte i måndags frågan om hur området Södra Lillängen i södra Mariehamn ska utvecklas.

- Nämnden vill att vi tittar på hur man kan förtäta området ytterligare på den västra delen. Vi ska ta fram ett alternativ med radhus eller kedjehus där, säger stadsarkitekten Sirkka Wegelius.
Sedan tidigare har två huvudalternativ tagits fram för Södra Lillängen. Det ena är ett konventionellt egnahemsområde med biltrafik till tomterna och det andra är ett bilfritt alternativ som bygger på en gemensam parkeringsanläggning i stället för parkering på varje tomt. Båda alternativen erbjuder 30 egnahemstomter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »