Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 februari, 2018 - 06:09Uppdaterad: torsdag, 1 mars, 2018 - 09:36
  • Barbro Sundback var positiv till förslaget, Ingrid Johansson kritisk. Arkivfoton.

Ökat anslag för arenor

Stadsfullmäktige godkände igår kväll förslaget att öka investeringsanslaget för att uppgradera planen i Idrottsparken och att anlägga en ny friidrottsarena i Ytternäs. I förslaget ingår konstgräs på WHA, som blev kvällens stora diskussionsämne.

För att finansiera projektet ökas anslaget med cirka 430.000 euro, till dryga 1,6 miljoner euro. Fullmäktige debatterade frågan i över två timmar och flera av partierna, bland annat Socialdemokraterna och Liberalerna, var splittrade i frågan.

Kritikerna förde framför allt fram konstgräsplaners miljöpåverkan, dess hälsoeffkter och att de ekonomiska kalkyler som presenterats visar för låga kostnader.

De som argumenterade för projektet menade att konstgräsets miljö-och hälsoeffekter inte är så stora, att det reningsverk för dagvatten som planeras bygga kommer att minska utsläppen av så kallade microplaster och att det inte finns några bättre alternativ.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »