Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 april, 2024 - 14:37Uppdaterad: fredag, 26 april, 2024 - 14:38

Hemsjukvårdsmottagningar läggs ner – “En förbättring”

Hemsjukvårdsmottagningarna i Jomala, Lemland och Eckerö ska läggas ner. Beslutet fattades av Ålands hälso- och sjukvårds styrelse i dag, fredag.

Initiativet om att lägga ner mottagningarna kommer från primärvårdens ledning där man räknat att de tre mottagningarna sammanlagt endast har cirka 200 besök per år. Genom att centralisera mottagningarnas arbete till Mariehamn vill man effektivera och optimera personalresurserna. Man tror inte att några pengar sparas genom nedläggningarna, men att det underlättar för hemsjukvårdens resursplanering.  

Styrelseordförande Sara Kemetter (S) säger att det var ett okontroversiellt beslut.  

– Den information som jag har fått är att man upplever det här som en förbättring, och att de människor som bor i kommunerna har redan nu valt att fara till hälsocentralen i Mariehamn, säger hon.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »