Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 27 april, 2024 - 09:30Uppdaterad: lördag, 27 april, 2024 - 09:30

Två åländska mödrar tilldelas utmärkelsetecken

Familjemödrarna Barbro Häger och Marie-Louise Hellström i Hammarland är två av de totalt 39 finländska mammor som får ta emot ett utmärkelsetecken av Finlands president, Alexander Stubb. Medaljen som mödrarna får ta emot är av första klass med guldkors av Finlands vita Ros orden.

Priset ges till kandidater som är över 40 år och ska beakta det finländska folkets mångfald och befolkningsgrupper. Det är inte antalet barn som är ett avgörande kriterium utan utmärkelsetecknet ges årligen till såväl biologiska som adoptiv- och fostermammor som utmärkt sig som föredömliga fostrare av barn och unga samt värnat om familjelivet och föräldraskapet. 

Överlåtelsen av tecknet sker vid en riksomfattande morsdagsfest som Mannerheims barnskyddsförbund ordnar tillsammans med social- och hälsovårdsministeriet den 12 maj. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »