Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 februari, 2017 - 15:06Uppdaterad: onsdag, 1 februari, 2017 - 15:28
  • Mindre alkohol bjuds på stadens nästa julfest. Arkivfoto: Nina Eriksén.

Mindre alkohol på stadens julfest

I framtiden kommer Mariehamns stad att bjuda sina anställda på fyra portioner alkohol i samband med stadens julfest, i stället för sex portioner som varit standard hittills.

 Det beslöt fullmäktige vid sitt möte igår. Det var socialdemokraten Barbro Sundback som kom med förslaget. Hon lyfte upp vikten av att måttlighet ska råda på stadens bjudningar och hänvisade också till liknande riktlinjer i Sverige.

Sundback fick stöd av bland andra liberalen Ingrid Johansson som underströk att det inte handlar om att spara in pengar på de anställdas julfest.

Fullmäktige beslöt också på förslag av Ålands framtids Rolf Granlund att staden ska eftersträva att erbjuda ekologisk, rättvisemärkt eller åtminstone närproducerad mat på sina bjudningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »