Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 december, 2020 - 14:06

Det första partiet vaccin "troligtvis väldigt litet"

Finland planeras få sina första doser av coronavaccinet så fort försäljningstillståndet godkänns av den Europeiska läkemedelsmyndigheten, vilket troligtvis sker under första halvan av nästa vecka.

Men den första försändelsen vaccin som kommer till Finland kan vara väldigt liten. Det framkom på THL:s presskonferens idag.

- Man har gått ut offentligt från Pfizer och BioTech med att man har stött på produktionsproblem. Den första försändelsen är antagligen mer symbolisk än något annat, det är oklart exakt hur stor den blir eftersom produktionsplanen inte har hållit. Men det som spelar mest roll är att vi får större mängder i januari, då det verkligen behövs, sa THLs avdelningschef Tuija Kumpulainen.

De första doserna kommer att delas ut till den vårdpersonal som jobbar med Covid-19-patienter och väntas anlända till Helsingfors universitetssjukhus apotek några dagar efter att tillståndet ges.
Förhoppningen är sedan att fler doser ska levereras varje vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »