Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 december, 2018 - 10:47Uppdaterad: tisdag, 11 december, 2018 - 12:42
  • Pamela Sjödahl. Foto: Josefina Jansson.

Bättre efterkontroller för kvinnor som fött barn önskas

Åländska Pamela Sjödahl efterlyser bättre efterkontroller för kvinnor som fött barn.

- Om jag fick drömma så skulle mammor i samband med bebisens ettårskontroll bli kallade på en fysiocheck. Man kunde kontrollera att deras bäcken är i skick, om magmusklerna gått ihop igen efter graviditeten och hur det är med inkontinensbekymmer, säger hon.

Själv har Sjödahl nyligen opererat sig eftersom hennes magmuskler inte gick ihop efter hennes graviditeter. Tillståndet kallas rektusdiastas och kan medföra problem som ont i magen, ryggont, diskbråck, navelbråck och inkontinens. Pamela Sjödahl fick ett diskbråck, och först när hon besökte en fysioterapeut för att få hjälp med att komma tillbaka efter det så fick hon veta att hon hade en diastas.

- Det var en chock och det är så ledsamt att jag inte visste om det här. Jag hade tränat och gjort på ett helt annat sätt om jag hade haft mer kunskap, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »