Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 februari, 2024 - 05:56Uppdaterad: fredag, 23 februari, 2024 - 07:02
  • Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen. Foto: Hasse Persson-Bru

ÅHS rustar för sparkrav – personalen lär påverkas

Inga sparförslag som försämrar vården kommer att läggas fram. Det säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen om det sparkrav på 3,3 miljoner euro på tre år som ÅHS har belagts med av landskapsregeringen.  

Däremot är det högst sannolikt att personalen påverkas.  

–Jag har väldigt svårt att se att man kan gå förbi det. Men vi försöker tänka på sparåtgärderna på det sättet att det också är en möjlighet att göra saker annorlunda, se över vår verksamhet och att vi försöker göra kloka saker som är bra för framtiden, säger Jeanette Pajunen.  

Exakt var inbesparingarna ska ske har ännu inte bestämts men då merparten av ÅHS budget läggs på personalkostnader och inköp av tjänster är det rimligt att det främst är där det sparas, menar Jeanette Pajunen.  

Hon är inte överraskad att sparkravet kom men hon konstaterar att tidsramen, framför allt för nästa års inbesparing, är snäv.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »