Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 februari, 2024 - 21:45Uppdaterad: tisdag, 27 februari, 2024 - 21:45
  • Bild från ÅHS där man ser att den låga takhöjden gjort att tekniska dragningar ligger trångt och att bjälklaget sågats sönder för rördragning. Foto: Fastighetsverket

Fastighetsverket vill komma igång med arbetet med ÅHS lokaler

Fastighetsverket vill göra en långsiktig plan för hela sjukhusområdet men väntar på att ÅHS och politikerna ska göra en vårdstrategi. Det säger Fastighetsverkets vd Stefan Rumander om ÅHS utmaningar med gamla lokaler.  

Vårdstrategin bestämmer vilken vård som ska bedrivas på Åland vilket sedan styr fastighetsbehovet.  

På frågan om när starten på en omfattande förnyelse av ÅHS lokaler kan ske svarar Stefan Rumander att den här typen av projekt tar väldigt länge, så man vill nu komma igång.  
– Vi vill parallellt då vårdstrategin tas fram jobba med en fastighetsutvecklingsplan för ÅHS, vi vill få det tydliga uppdraget att ta fram en sådan. Det är viktigt att alla är överens om vad som görs, säger Stefan Rumander.  

En nybyggnad och grundrenoveringar på sjukhuset är ett projekt som knappast skulle kosta under hundra miljoner euro, säger Rumander men menar att man med säkerhet får en bättre och säkrare vård med en nybyggnad.  
– Jag tror frågan diskuteras politiskt, man vet att det här ligger framför oss och att det handlar om stora pengar och en stor och viktig fråga för ålänningarna, frågan är nu hur vi går vidare, säger Stefan Rumander.  
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »