Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 april, 2024 - 12:37Uppdaterad: torsdag, 25 april, 2024 - 12:49

Det åländska startfältet inför EU-valet klart – HI stöder Maria Ohisalo

Varken Obunden samling eller Hållbart initiativ ställer upp med någon kandidat i EU-valet den 9 juni. Det innebär att det åländska startfältet torde vara klart.  

Den socialdemokratiske lagtingsledamoten Jessy Eckerman ställer upp för SDP och Anton Nilsson ställer upp för SFP genom ett samarbete mellan Liberalerna, Centern, Moderat samling och Ålands framtid.  

Alfons Röblom, talesperson för Hållbart initiativ, säger att diskussioner fördes med De Gröna om att ställa upp en kandidat på systerpartiets lista. Så blev inte fallet och nu har partiet bestämt sig för att understöda De Grönas tidigare partiordförande Maria Ohisalo. Om hon väljs in finns en överenskommelse om ett praktikprogram där ålänningar ges möjlighet att praktisera för Ohisalo i EU-parlamentet.  

Obunden samlings partiordförande Marcus Måtar säger att partiet hoppas att EU genom valet ska göra en högersväng men någon egen kandidat lyckades man inte ställa upp. Partiet har tagit ett principbeslut om att inte stöda någon enskild kandidat men personligen hoppas Måtar på Anton Nilsson.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »