Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 april, 2024 - 05:57
  • Pia Nyberg, Alan James och Magda Makowska. Foto: Johan Ågren

Sista granskningen gjord av Mariehamn inför Tall Ships Races

En sista granskning av Mariehamns faciliteter i ÅSS marina har gjorts inför sommarens Tall Ships Races av evenemangets brittiska ägare STI, Sail Training International.

De brittiska ägarna tittade bland annat över duschutrymmen, bastu, toaletter och tvättmaskiner vid den här visiten. 

Det blev en dispyt om hur många duschdraperier som behövde sättas upp. I nuläget finns det inga alls, men STI skulle önska att det fanns åtminstone tre duschdraperier i såväl damernas som herrarnas omklädningsrum. Tävlingsdirektören vid STI, Magda Makowska, menar att man anordnar ett internationellt evenemang med flera unga deltagare. De vill säkerställa att alla känner sig varmt välkomna och trygga även om man är från en annan nationalitet eller kultur där man inte är van med att duscha med andra. 

Efter att ha försökt övertyga STI i ett par minuter om att det inte är nödvändigt med mer än ett draperi per duschområde, så sa till sist Pia Nyberg, projektledare för Tall Ships Races evenemang i Mariehamn att de skulle ordna det. I övrigt var det inga andra anmärkningar som gavs. 

Tall Ships Races är i Mariehamn mellan 24-27 juli. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »