Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 april, 2024 - 13:10Uppdaterad: torsdag, 25 april, 2024 - 16:14
  • Veronica Thörnroos. Foto: Felicia Bredenberg

Veronica Thörnroos nya parti heter Pro Åland

Pro Åland är namnet på Veronica Thörnroos nya parti och tankesmedja. Partiet satsar på att ställa upp med en lista vid nästa lagtingsval och det kan dröja till hösten innan någon annan partiföreträdare stiger fram i offentligheten.  

Veronica Thörnroos offentliggjorde på torsdagen partinamnet och -logotypen på en pressträff på hennes kontor i lagtinget. Hon bjöd på citronkex och i dörröppningen stod nyfikna lagtingsledamöter.

Partiet står till höger om Thörnroos gamla parti Centern men till vänster om Moderat samling. Skärgårdstrafiken, sjukvården, näringslivet och inte minst självstyrelsen är viktiga frågor. Fem personer finns i Thörnroos närmaste krets som givit henne råd, tio personer lite mer i partiets periferi – och mer än så avslöjar hon inte.  

– Jag förstår att många undrar över det. Det är personer som jag har stort förtroende för som återfinns inom olika samhällssektorer och som av olika anledningar i det här skedet inte vill träda fram med namn.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »