Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 april, 2020 - 10:28Uppdaterad: torsdag, 30 april, 2020 - 15:39
  • Skyddsmasker på ÅHS infektionsmottagning. Foto: Felix Quarnström, ÅRTV

Optinova levererar 30.000 ansiktsvisir till ÅHS

Optinova överlämnar idag 30.000 ansiktsvisir inköpta från Kina till ÅHS.

- Vi blev i ett tidigt skede av coronakrisen kontaktade av ÅHS som var tydliga med vilka behov man hade, vilket möjliggjorde för oss att genast nyttja våra kontakter till leverantörer och distributörer i Kina, skriver vd Anders Wiklund i ett pressmeddelande.
Optinova har sedan slutet av nittiotalet haft ett antal av de stora kinesiska leverantörerna av skyddsutrustning som kunder, något som varit avgörande för att trygga leveransen.
Utöver skyddsvisiren meddelar Optinova att 22 intensivvårdsmonitorer tas in till Åland, och att man säkrat 120.000 ansiktsmasker som ska delas upp mellan ÅHS och TYKS i Åbo så fort de kan godkännas av alla parter.
- Vi är tacksamma över att Optinova har kunnat hjälpa oss i vårt förebyggande arbete. Nu är vi ännu bättre förberedda ifall situationen skulle förvärras, skriver Jeanette Pajunen, hälso- och sjukvårdsdirektör.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »