Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 april, 2024 - 06:01Uppdaterad: tisdag, 30 april, 2024 - 09:17
  • Daniel Andersson.
  • Så här kan Självstyrelseparken bli att se ut efter renoveringen.
  • Så här kan Självstyrelseparken bli att se ut efter renoveringen.

Självstyrelseparken ska renoveras - hela området måste grävas upp

I höst inleds arbetet med att renovera Självstyrelseparken i Mariehamn.   

Daniel Andersson som är arkitekt vid Fastighetsverket säger att det handlar om ett planerat underhåll av parken, som byggdes på 1970-talet.
–  Området fungerar som tak för det underliggande garaget och det krävs en omfattande renovering på grund av att det läcker in vatten som kan leda till att betongen spricker och att armeringen börjar rosta, säger Daniel Andersson.  

Hela området måste grävas upp och då passar man samtidigt på att göra en ordentlig ansiktslyftning av parken.  
–  Det är en väldigt viktig plats i Ålands historia och vi vill att parken ska bli mer tillgänglig och locka fler besökare än i dagsläget, säger Daniel Andersson. 

Arbetet beräknas starta under hösten och vara klart under sommaren 2025. Hur mycket det kommer att kosta är ännu oklart. I en artikel i Ålandstidningen säger Fastighetsverkets vd Stefan Rumander att det är ett projekt i miljonklassen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »