Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 november, 2021 - 14:48Uppdaterad: onsdag, 10 november, 2021 - 17:22

Vaccinationstäckningen i landet 80 procent

Nu är vaccinationstäckningen i Finland på 80 procent. Det skriver Institutet för hälsa- och välfärd, THL, i ett pressmeddelande.

–Det är bra att fortsätta från denna milstolpe och det är fortfarande mycket viktigt att var och en tar sitt eget vaccin om han eller hon inte ännu har gjort det. Vaccinationen skyddar mycket bra mot en svår coronavirussjukdom och hjälper också att skydda närstående. Bland befolkningen finns dock fortfarande ett stort antal ovaccinerade personer som löper risk att insjukna i en allvarlig coronavirussjukdom, säger Mia Kontio, ledande sakkunnig vid THL.

Täckningen varierar bland åldersgrupper och bland äldre är fler vaccinerade. Av de över 45 år har 80 procent fått andra sprutan. Också bland unga ökar nu täckningen, av de mellan 16 och 24 år har 80 procent fått sin första spruta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »