Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 18:30Uppdaterad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 19:12

Två nya fall av covid-19 konstateras

Åland har nu 26 bekräftade fall av coronaviruset, och enligt hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen kan de två senaste fallen varken kopplas till de fall som upptäcktes i helgen eller till en rådande samhällssmitta.

- Det stämmer att vi nu är uppe i 26 fall. De som nu testat positivt har ingen koppling till helgens fall utan är helt skilda. Det är inte heller frågan om samhällssmitta. Man vet varifrån smittan kommer och den kommer utifrån Åland. Jag skulle säga att det bara är en händelse att de kommer så nära inpå, säger Jeanette Pajunen.

Smittspårningen är avslutad med resultatet att ett fåtal personer försätts i karantän. Ingen av de som testat positivt har behövt föras till sjukhus.

Det att Åland nu haft fyra nya fall inom ett par dagar och har konstaterad samhällssmitta är i sig ingen anledning till större oro, säger Jeanette Pajunen.

- Det är klart att det är en annan situation. Nu får vi följa med den här veckan och se om vi får flera fall där smittkällan är okänd och personerna inte rört sig utanför Åland. Men vi har haft liknande situationer förut och då har det lugnat ner sig. Vi får se vart det leder helt enkelt, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »