Martina Eriksson rapporterar:
Publicerad: onsdag, 11 september, 2019 - 17:17

Två män åtalade på flera punkter

Idag hölls en rättegång i Ålands Tingsrätt där två män stod åtalade av två olika målsägande på flera punkter, bland annat för grov misshandel, olaga hot och rån.

De åtalade männen misstänks av en målsägande för grov misshandel med sparkar och slag och för att ha släpat mannen ut ur en lägenhet i Strandnäsområdet och lämnat honom utomhus. Brottet ska ha begåtts i mars 2017. Av den andra målsägande misstänks männen för att ha tvingat målsägande till att framföra en personbil, för misshandel med sparkar och slag, och för att ha hotat med kniv, pistol och med att bussa en hund på målsägande. De åtalade ska också ha tagit målsägandes mobiltelefon och försökt att ta dennes bankkort. Även detta brott ska ha begåtts i mars 2017.

De åtalade bestrider brott i båda fall. Den målsägande under åtalspunkten för grov misshandel var också åtalad för misshandel av de åtalade männen. Misshandeln ska ha skett vid två olika tillfällen i januari 2017 och de åtalade männen anmälde mannen för detta i samband med att han anmält dem för grov misshandel i mars 2017. Dom faller den 25 september.

Fler Nyheter

Fortfarande många hushåll utan el

David Karlsson, vd, Ålands Elandelslag
Det pågår strömavbrott i stora delar av fasta Åland. Under morgonen var det fler än 3000 hushåll som var utan el.

Man dömd till böter för hot

Nyhetsnotisen i ljudform:
Tingsrätten har dömt en man till dagsböter på 90 euro efter att han har hotat en ordningsvakt till livet. Det var i början på sommaren som mannen avlägsnades från ett hotell i staden. Då slog mannen mot ordningsvakten och uttalade att han avsåg att döda ordningsvakten och att han skulle söka upp denne.

Person gripen med efterlysningar i riket

Nyhetsnotisen i ljudform:
En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

Först på Åland med antikvävningsmask

Jesper Johansson och Zenita Gustafsson
Ålands yrkesgymnasium och deras kursverksamhet är först på Åland med att ta i bruk antikvävningsmasken Dechoker. Det är en livräddningsanordning som ska användas i en nödsituation orsakad av kvävning.

Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

Camilla Gunell (S) och Katrin Sjögren (L) intervjuas av Felix Quarnström
- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Turlistorna finns på nätet

Nu finns turlistorna för skärgårdstrafiken för 2020 att tillgå.

Avvikande turlista för Odin i morgon

M/S Odin har avvikande turlista i morgon onsdag 11 december på grund av blåsigt väder.

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Nina Smeds har läst regeringsprogrammet
Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.

Finland har en ny regering

Nyhetsnotisen i ljudformat
President Sauli Niinistö utnämnde Sanna Marins regering till ny regering för landet i dag. Före det hade Niinistö godkänt regeringen Antti Rinnes avgång.