Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 september, 2019 - 17:17

Två män åtalade på flera punkter

Idag hölls en rättegång i Ålands Tingsrätt där två män stod åtalade av två olika målsägande på flera punkter, bland annat för grov misshandel, olaga hot och rån.

De åtalade männen misstänks av en målsägande för grov misshandel med sparkar och slag och för att ha släpat mannen ut ur en lägenhet i Strandnäsområdet och lämnat honom utomhus. Brottet ska ha begåtts i mars 2017. Av den andra målsägande misstänks männen för att ha tvingat målsägande till att framföra en personbil, för misshandel med sparkar och slag, och för att ha hotat med kniv, pistol och med att bussa en hund på målsägande. De åtalade ska också ha tagit målsägandes mobiltelefon och försökt att ta dennes bankkort. Även detta brott ska ha begåtts i mars 2017.

De åtalade bestrider brott i båda fall. Den målsägande under åtalspunkten för grov misshandel var också åtalad för misshandel av de åtalade männen. Misshandeln ska ha skett vid två olika tillfällen i januari 2017 och de åtalade männen anmälde mannen för detta i samband med att han anmält dem för grov misshandel i mars 2017. Dom faller den 25 september.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »