Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 juli, 2018 - 06:06
  • Föglös kommundirektör Niklas Eriksson. Arkivfoto: Nina Eriksén.

Ett steg närmare nytt bostadsområde på Föglö

Föglö är ett steg närmare ett nytt bostadsområde efter senaste kommunstyrelsemötet.

Förslaget till detaljplan för det nya området har blivit klarlagt och ställs nu ut så att kommunen kan få in allmänhetens åsikter. Bakgrunden är att Föglö kommun köpte området Ekholm i Prästgården by av Ålands södra skärgårdsförsamling för ett par år sen. Efter det har man hållit på med planeringen och förhoppningen är enligt Föglös kommundirektör Niklas Eriksson att man ska kunna börja bygga mot mitten eller slutet av nästa år.

På kommunstyrelsemötet diskuterade man också budgetdirektivet för budgetberedningen 2019. Eriksson säger att det är kärvt när landskapsandelarna minskar och att det gäller att vara restriktiv. Nu har man fastställt budgetramarna för alla nämnder och man förbereder sig för avtalsenliga löneförhöjningar inom den kommunala sektorn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »