Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 augusti, 2022 - 12:55Uppdaterad: onsdag, 3 augusti, 2022 - 16:02

”Vi försöker hitta möjligheter till samarbete”

Efter att representanter från både Sottunga och Föglö uttryckt skepticism kring eventuell sammanslagning med Kumlinge säger Kumlinges fullmäktigeordförande Mats Perämaa att man kan försöka se saken ur ett större perspektiv.

En utredning kring en kommunsammanslagning mellan Kumlinge, Föglö och Sottunga pågår som bäst. Från Sottungas och Föglös sida har man sett Kumlinge som en udda figur i sammanhanget.

- För Kumlinges del vill jag säga det att vi försöker hitta möjligheter till samarbete, alltså att mer hitta de saker som enar oss, säger Mats Perämaa.

Han tror att det är skärgårdstrafikens trafiksystem som ligger bakom uttalandena och ser ingen större dramatik i det hela. I och med trafiksystemet kan skärgården ses som separerad, man han hoppas att det kan ändras så att man bättre kan driva frågor gemensamt. Gällande utredningen i sig tror han att en frivillig sammanslagning inte går vägen nu, men väljer att se positivt på framtiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »