Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 september, 2018 - 10:56

Staden och fd anställd förlikades

Mariehamns stad och en föredetta anställd inom äldreomsorgen har förlikats i en tvist som gällde att den anställda tagit emot pengar från en klient.

 Den anställdas arbetsavtal hävdes i februari som en följd av detta. Den anställda nekade till att något fel begåtts och hävdade att klienten var en anhörig som hjälptes av en privatperson. Från arbetsgivarens sida konstaterades att den uppsagda själv inte var släkt med klienten och att agerandet stred mot arbetsplatsens regler.

-För att undvika en domstolsprocess ingick vi ett förlikningsavtal med den anställda som inte jobbar kvar. Både staden och den anställda vidhöll sina åsikter men vi nådde alltså förlikning. Hur mycket pengar avtalet innebar kan jag inte gå ut med, det är en fråga mellan arbetsgivare och arbetstagare, säger stadens socialdirektör Susanne Lehtinen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »