Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 februari, 2021 - 16:49Uppdaterad: fredag, 26 februari, 2021 - 16:49

Sjökvarteret: Kraft slutar, Isaksson bemöter kritiken

I måndags sade Mikael Kraft upp sig från VD-jobbet för Sjökvarteret.
Hans uppdrag var att göra området självbärande, och han hade både hyresgäster och Mariehamns stad med sig på det uppdraget.
 

Men styrelsen ville inte göra något annorlunda, menar Mikael Kraft, som själv antyder att styrelsen aktivt valt att leva på bidrag från Mariehamns stad hellre än att bli självförsörjande.

Stiftelsen Sjökvarterets ordförande Joanna Isaksson, har till Ålands radio bemött Mikael Krafts kritik via mail.

Hon skriver att det inte stämmer att stiftelsen hellre lever på bidrag, och att det uttalandet får stå för Mikael Kraft.
Hon framför vidare att det inte hör till vd:s uppgifter att betygsätta sin styrelse, och att de fem styrelsemedlemmarna alla arbetar för sjökvarterets bästa.

Som respons till att Krafts ideer inte förverkligats skriver Isaksson att underlagen varit för vaga.
- Överlag har förslagen inte förankrats tillräckligt. Styrelsen är överens om att bygga och utveckla Sjökvarteret enligt stiftelsens vision. Vi var dock inte överens med vd om finansieringen och det sätt på vilket han ville sälja ut stiftelsens tillgångar, skriver Joanna Isaksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »