Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 mars, 2020 - 14:07

Regeringen önskar slopade dagvårdsavgifter

Trots att daghemmen fortsättningsvis är öppna uppmanar riksregeringen medborgarna att vårda barnen hemma i mån av möjlighet.

Orsaken till att man håller daghemmen öppna är för att de som har möjlighet ska kunna arbeta på distans. Men det är också en del av att skydda riskgruppen äldre personer.

-Många experter har varnat att om daghemmen stängs ökar sannolikheten att vårdansvaret flyttar över till mor- och farföräldrar, som hör till riskgrupperna, sade undervisningsminister Li Andersson (VF) under riksregeringens presskonferens i dag, onsdag.
Angående dagvårdsavgifterna, som är inom kommunernas ansvarsområde, önskar riksregeringen att kommunerna i riket överväger att slopa avgifterna för barn som hålls hemma, för att på det sättet uppmuntra föräldrar att vårda barnen hemma. Åland har egen behörighet i frågan och det är ännu inte klart hur landskapsregeringens rekommendation lyder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »