Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 maj, 2024 - 12:40Uppdaterad: måndag, 20 maj, 2024 - 13:02

Man frias efter åtal om grovt sexuellt utnyttjande av barn

En man i 30 års-åldern frias av Ålands tingsrätt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn, där en av åtalspunkterna var grov. 

I åtalspunkten om grovt sexuellt utnyttjande av barn hade mannen, enligt åklagaren, idkat upprepade samlag med målsägande, som under gärningstiden var mellan nio och 13 år gammal. Gärningsperioden var 2013-2016 och gärningarna ska ha ägt rum både i Sverige och på Åland.    

Tingsrätten konstaterar i domen att målsägande berättat om händelserna på ett konsekvent och trovärdigt sätt, men att det inte blivit utrett utom rimligt tvivel att mannen var skyldig. 

Det andra åtalet var sexuellt utnyttjande av barn och handlade om att mannen ska ha utsatt ett annat barn som var mellan sju och 13 år gammalt för sexuella handlingar under perioden 2013-2019. Tingsrätten konstaterar att det i närmast står ord mot ord utan desto närmare stödbevisning och förkastar åtalet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »