Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 maj, 2024 - 05:54

Torvalds inte särskilt oroad över SFP:s mandat men de åländska rösterna är avgörande

Tack vare aktivt röstande kommer SFP att säkra sitt mandat i EU-parlamentet. Det menar den avgående parlamentarikern Nils Torvalds (SFP).   

I de senaste opinionsmätningarna har läget sett relativt dystert ut för partiet trots att Finland nu väljer in 15 istället för 14 ledamöter. Torvalds säger att partiet också inför tidigare EU-val varit uträknande och att det är en del av taktiken.   

– Något annat parti vill att man ska tvivla på mandatet och då gör man en grej av det, säger han.   

Men för att säkra mandatet är de åländska rösterna avgörande, tror Torvalds.   

Han har suttit i parlamentet i 12 år och tackar nu för sig genom en avskedsturné runtom i Svenskfinland och Åland. För det nya parlamentet som snart väljs finns det enligt Torvalds framför allt två avgörande frågor att hantera.  

– Den ena handlar om freden i Europa och möjligheten att leva ett normalt liv också som granne till Ryssland. Den andra stora frågan är naturligtvis klimatet, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »