Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 augusti, 2017 - 15:03Uppdaterad: tisdag, 29 augusti, 2017 - 17:19
  • Riva eller inte? Två hus på Kaptensgatan står i blickpunkten för debatten i Mariehamn.

Motioner lämnas mot byggförbud

Trots att stadsfullmäktige inte kan riva upp stadsstyrelsens beslut om byggnadsförbud kommer Moderaterna att lämna två motioner om det till stadsfullmäktige i kväll.

Stadsstyrelsen beslutade den 18 augusti att införa ett byggnads- och åtgärdsförbud för flera kvarter i centrala Mariehamn, samt ett rivningsförbud för två tomter på Kaptensgatan, i väntan på att arbetet med en ny delgeneralplan blir klart.

-Vi lämnar in en motion om att vi inte vill ha det här förbudet. Det strider mot fullmäktiges tidigare uttalade viljor att inte ha ett byggnadsförbud i centrum. Den andra motionen är lite annorlunda, vi vill att stadsstyrelsen tillser att när det gäller Dennis och Mackes två tomter, ska det föras en diskussion med ägarna om en rimlig lösning, säger Roger Jansson, moderaternas gruppledare i stadsfullmäktige.

Stadsfullmäktige har möte i kväll, och enligt Jansson kommer motionerna enbart att antecknas till kännedom för att sedan beredas. Det blir varken fullmäktigedebatt eller omröstning om byggförbudet i centrum i kväll.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »