Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 januari, 2019 - 05:57Uppdaterad: fredag, 11 januari, 2019 - 06:03
  • Finlands finansminister Petteri Orpo. Arkivfoto: Ulf Weman.

Löfström frågade finansminister Orpo om stormen

Finlands regering lovar att se på möjligheten till periodisering av inkomster från stormfälld skog i stormen Alfridas spår. Det berättar Ålands riksdagsledamot Mats Löfström som i går ställde en fråga om detta på riksdagens direktsända frågetimme.

Löfström lyfte upp de skador som stormen orsakat på Åland och han föreslog att skogsägare skulle få möjlighet att periodisera den inkomst man får av den stormfällda skogen så att man inte drabbas dubbelt, först av stormen och sedan av beskattningen.

- I en sådan modell skulle inkomsten, utan att skatt tas ut, kunna sparas för att användas till plantering, röjning och skogsarbete under kommande år, förklarar Löfström.

Enligt Löfström lovade finansminister Petteri Orpo på regeringens vägnar att de noggrant ska titta på förslaget.

Inom kort ska Löfström också diskutera saken i ett separat möte med jord- och skogsbruksminister Jari Leppä, och han ska ha uppföljande diskussioner med finansministern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »