Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 februari, 2018 - 05:46Uppdaterad: torsdag, 1 februari, 2018 - 06:04
  • Hovrätten har behandlat ett ärende som gäller den tidigare Wirranskrögaren. Arkivfoto.

Hovrätten: Wirrandom ska verkställas

Den kvinnliga Wirranskrögaren som i augusti tillsammans med sin exman dömdes för ockerliknande diskriminering i arbetslivet har i en skrivelse till hovrätten yrkat om att verkställigheten av tingsrättens dom förbjuds till dess att ärendet avgjorts i hovrätten.

Kvinnan uppger att hon är medellös och att hon inte har några reella möjligheter att betala de belopp som tingsrätten ålagt henne att betala, belopp som uppgår till över 400.000 euro. Hon har sökt ändring i domen och anser att det finns förutsättningar att hovrätten kommer ändra domen inklusive ersättningsskyldigheten.
Hovrätten konstaterar att både kvinnan och hennes motparter har sökt ändring i tingsrättens avgörande, men att kvinnan inte har lagt fram tillräckliga grunder för att verkställigheten av tingsrättens dom skulle förbjudas. Därmed förkastar hovrätten kvinnans yrkande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »