Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 april, 2024 - 13:41Uppdaterad: onsdag, 24 april, 2024 - 06:36

Man häktad för dödsvållande som ska ha skett 2016

En man född på 1980-talet sitter häktad misstänkt för grovt dödsvållande och grovt narkotikabrott som ska ha skett 2016. 

Åbo hovrätt har förkastat mannens klagan över häktningen. 

I klagan skrev mannens ombud Markus Hamro-Drotz att han inte är skyldig till brotten och att ett eventuellt narkotikabrott från 2016 är preskriberat. I bemötandet från polisen menar kommissarie Christoffer Ahlfors att mannen fortfarande på sannolika skäl är misstänkt för grovt dödsvållande och grovt narkotikabrott. Hovrätten skriver i sitt beslut att förundersökningen är i inledningsskedet och mannen fortsatt ska vara häktad. 

Ålands Radio har varit i kontakt med kommissarie Ahlfors som är förtegen. Han bekräftar att det rör sig om ett misstänkt brott som skedde 2016. Men i övrigt är det ett ärende han inte kan kommentera, delvis av utredningstaktiska skäl, men även med anledning av ärendets känsliga natur. 

Ålands Radio har varit i kontakt med mannens ombud Markus Hamro-Drotz och frågat varför mannen är häktad nu för ett brott som skedde för åtta år sedan. Han hänvisar också till sekretess kring pågående förundersökning. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »